У Донецьку затримали екс-регіонала Богачова. Колишній секретар Донецької міськради приїхав на могилу батька

Дата:
У Донецьку затримали екс-регіонала Богачова. Колишній секретар Донецької міськради приїхав на могилу батька

Facebook / Sergey Bogachov

У Донецьку бойовики так званої «ДНР» затримали колишнього секретаря міськради та члена Партії регіонів Сергія Богачова. Про це повідомляють «Новини Донбасу».

За словами співрозмовників агентства, Богачов приїхав у Донецьк, щоб відвідати могилу батька, якого поховали 40 днів тому. 22 жовтня його затримали на виїзді з селища Хорошово, де знаходиться будинок Богачова.

Зазначається, що до екс-секретаря міськради не пропускають адвокатів і родичів, їм не повідомляють про стан його здоровʼя й умови утримання, а також не озвучують звинувачення, які йому висувають.

За даними видання, Ігор Мартинов, який називає себе «головою адміністрації» Донецька, написав заяву про нібито крадіжку Богачовим печатки міськради у 2014 році.

Також повідомляється, що Богачов нещодавно вже відвідував окуповану територію, щоб поховати батька, проте інформацію про це не оприлюднив.

Цю ж інформацію на своїй сторінці у Facebook підтверджує колишній начальник прес-служби ФК «Шахтар» Руслан Мармазов.

«У Донецьк поїхав Сергій Богачов, письменник, історик і колишній секретар нашої міської ради. У нього там батьки, старенькі, хворі, та й взагалі, треба б опікуватися. Розповідають страшне і безглузде, мовляв, прийняли та замкнули людину. Сподіваюся, маячня і провокація. Але пробуємо додзвонитися, і не виходить», — написав він.

На сторінці Богачова в Facebook останнє повідомлення датоване 21 жовтня. До цього екс-регіонал досить регулярно постив повідомлення. У той же час на його персональному сайті зʼявилася інформація, що не стосується його затримання в окупованому Донецьку, зокрема про написання ним нової книги.

Богачов з червня 1998 року працював помічником-консультантом народного депутата України Володимира Рибака. З 2003 року в Донецькій міськраді він очолював фракцію Партії регіонів.