Ходили селом та просили їжі. На Київщині чоловік викрав майже 30 громадян Вʼєтнаму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У селі Глеваха Київської області чоловік викрав та примусово утримував 28 вʼєтнамців, повідомляє прес-служба обласної поліції.

У поліції розповіли, що жителі села стали дзвонити серед ночі і повідомляти, що селом ходять іноземці і просять їсти. На місце виїхали правоохоронці.

Проти чоловіка, який утримував вʼєтнамців, розпочали кримінальне провадження за ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Поліція шукає інших причетних до цього злочину.

Зараз працівники Васильківського райвідділу годують вʼєтнамців і спілкуються з ними через перекладачів. Пізніше їх передадуть Державній міграційній службі, яка розмістить вʼєтнамців в установах для нелегальних мігрантів.

Раніше військова прокуратура затримала у Києві групу офіцерів поліції, які вимагали від чоловіка хабар у $50 тис. Групу організував оперуповноважений департаменту з протидії наркозлочинності поліції Києва, до неї також входили два офіцери зі слідчих відділів.

Зловмисники вимагали хабар від підозрюваного у виготовленні та збуті прекурсорів (складових для виготовлення наркотиків). Натомість правоохоронці обіцяли не відкривати кримінальне провадження проти підозрюваного.