Адвокати Фірташа: Рішення суду ЄС не змінює юридичний статус бізнесмена

Дата:
Адвокати Фірташа: Рішення суду ЄС не змінює юридичний статус бізнесмена

Скакодуб Андрій / УНІАН

Адвокати бізнесмена Дмитра Фірташа вважають, що рішення суду Європейського Союзу з питання екстрадиції не змінило юридичний статус їхнього підзахисного. Про це йдеться в їх заяві, яка є у розпорядженні theБабеля.

Хоча суд ЄС і вирішив, що екстрадиція Фірташа в США не порушує Хартію основних прав Європейського союзу, адвокати бізнесмена вважають, що це не завадить їм апелювати до цієї Хартії у Верховному суді Австрії. «Рішення суду Європейського Союзу не забороняє посилатися на Хартію і залишає остаточне рішення за країнами-членами [Хартії]», — зазначили вони. Також адвокати мають намір апелювати до порушення Європейської конвенції з прав людини.

«Після рішення суду Європейського Союзу очікується, що почнеться розгляд клопотання нашого клієнта у Верховному суді Австрії», — зазначили адвокати. Коли австрійський суд прийме рішення по апеляції Фірташа, вони сказати не можуть.

У середу, 24 жовтня, суд ЄС визнав, що екстрадиція Фірташа у США не порушує Хартію основних прав Європейського союзу. Він розглядав звернення суддів Верховного суду Австрії про можливості посилатися на цю Хартію.