Пожежу на арсеналі під Ічнею ліквідували. Відновлено рух автомобілів і потягів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Пожежу на арсеналі під Ічнею ліквідували. Відновлено рух автомобілів і потягів

«Бабель»

Пожежа на території 6-го військового арсеналу поблизу Ічні (Чернігівська область) повністю ліквідована, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

З 18:00 відновлено рух автотранспорту та залізничне сполучення в Ічнянському районі. Мешканці можуть повертатися у свої оселі. З 29 жовтня, після завершення канікул, діти зможуть піти в місцеві навчальні заклади. У четвер, 25 жовтня, о 3:00 відкриють повітряний простір у радіусі 30 км.

У ніч на 9 жовтня поблизу Ічні виникла пожежа на військовому арсеналі. Вогонь охопив близько його третини, почали вибухати боєприпаси. З прилеглих населених пунктів евакуювали 12,5 тисяч осіб, багато будинків залишилися без світла та газу. Над територією складів закрили повітряний простір, також зупинили залізничне та автомобільне сполучення.

СБУ розглядає три версії того, як почалися вибухи на арсеналі: диверсія, навмисний підпал, аби приховати недолік боєприпасів, і порушення правил пожежної безпеки. За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, за чотири дні до вибухів біля арсеналу помітили двох чоловіків у камуфляжі.