Підозрілі посилки надіслали Джо Байдену та члену Конгресу від Демократичної партії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Підозрілі посилки надсилали колишньому віце-президенту США Джо Байдену, а також члену Конгресу від Демократичної партії Марін Вотерс, пише CNN.

Посилку надіслали на стару адресу колишнього віце-президента в штаті Делавер. У результаті її повернули відправнику. «На той момент це не викликало занепокоєння влади», — зазначає телеканал. Тепер же правоохоронні органи зацікавилися нею, бо побачили схожість з іншими посилками, які розсилали відомим американським політикам.

Крім того, в поштове відділення в селищі Кепітол-Гайтс (штат Меріленд), де сортують пошту Палати представників Конгресу, прийшла посилка на імʼя члена Конгресу від демократів Марін Вотерс. На місце викликали вибухотехніків разом з кінологами. У пакунку на імʼя Вотерс, імовірно, була така ж бомба.

Починаючи з вівторка, 23 жовтня, відомим американцям почали надходити посилки з бомбами. Першим таку посилку отримав американський мільярдер Джордж Сорос. Але те, що це не поодинокий випадок, стало зрозуміло в середу, 24 жовтня. Схожі посилки відправили Хілларі і Біллу Клінтонам та Бараку Обамі, колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, екс-генпрокурору Еріку Холдеру, губернатору Нью-Йорка Ендрю Куомо. Оскільки офіси деяких політиків розташовані у великих центрах, з них евакуювали людей, зокрема нью-йоркську редакцію CNN. Відповідальність за це на себе поки ніхто не взяв.