Стівен Кінг продав підліткам права на екранізацію свого оповідання. Але вони не зможуть на цьому заробити

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Стівен Кінг продав підліткам права на екранізацію свого оповідання. Але вони не зможуть на цьому заробити

Brownie Harris / CBS via Getty Images

Письменник Стівен Кінг продав права на екранізацію свого оповідання групі шанувальників-підлітків з Південного Уельсу за один долар. Про це пише The Guardian.

Тепер тінейджери з Тредегара проведуть наступні пару місяців, працюючи над сценарієм для фільму, який ґрунтуватиметься на оповіданні Кінга «Стаціонарний велосипед».

Видання зазначає, що підлітки не зможуть отримати прибуток від фільму, але сподіваються продемонструвати його на фестивалях і, за угодою, відправлять Кінгу копію стрічки. Зйомки повинні початися ближче до кінця грудня.

«Стаціонарний велосипед» — це історія про митця Річарда Сефкіца, який починає кататися на велосипеді в підвалі свого будинку в Нью-Йорку для боротьби із зайвою вагою.

Щоб полегшити цю рутину, він купує карти і намічає маршрут з Нью-Йорка в місто Херкімер, кожен день зазначаючи кількість миль, яку він проїжджає до своєї мети. Але коли він наближається до мети, його починають посідати думки про те, що хтось за ним стежить.

Для зйомок сцен у підвалі використовуватимуть кінотеатр у Тредегарі. Також підліткам дозволять знімати на інших відкритих локаціях. У свій час Стівен Кінг заснував організацію Kingʼs Dollar Babies, яка надає починаючим кінематографістам права на фільми за його творами. За цією програмою режисер Френк Дарабонт зняв короткометражку «Жінка в кімнаті» та стрічки «Втеча з Шоушенка», «Зелена миля», «Імла».