#MeToo у Великій Британії: мільярдера Гріна звинуватили в сексуальних домаганнях

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
#MeToo у Великій Британії: мільярдера Гріна звинуватили в сексуальних домаганнях

David M. Benett / Getty Images

Британського мільярдера сера Філіпа Гріна, який володіє компанією-рітейлером Arcadia Group, звинуватили в сексуальних домаганнях, пише BBC.

У вівторок, 23 жовтня, видання Telegraph опублікувало розслідування, у якому бізнесмена звинуватили в расистських висловлюваннях і сексуальних домаганнях. Працівникам його компанії платили «значні суми» за мовчання. Проте видання не вказало імʼя цього бізнесмена через судову заборону.

У четвер, 25 жовтня, член Палати Лордів Великої Британії Пітер Хейн заявив, що мова в публікації йшла саме про Філіпа Гріна. Він зміг це зробити завдяки парламентським привілеям, які дозволяють обійти заборону.

Згідно з дослідженням Міжпарламентського союзу та Парламентської асамблеї Ради Європи, у парламентах в усій Європі поширені випадки сексизму, жорстокого ставлення та насильства щодо жінок, якого зазнали 85% жінок-депутатів.

#MeToo — популярний хештег, який поширився в соціальних мережах у жовтні 2017 року й підкреслює засудження сексуального насильства та домагань. Кампанія почалася зі звинувачення в сексуальному насильстві та домаганнях кінопродюсера Харві Вайнштейна. Проти нього порушили шість кримінальних справ у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. Вайнштейну предʼявили звинувачення в секс-торгівлі і хижацькому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за яке загрожує довічне увʼязнення.