Російські фільми та пісні заборонили і в Житомирській області. Щоб не пропагували

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Російські фільми та пісні заборонили і в Житомирській області. Щоб не пропагували

Кадр із фільму «Жмурки»

Житомирська обласна рада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту, повідомлено на її сайті.

Депутати рекомендували обласній державній адміністрації створити міжвідомчу робочу груп, яка буде систематично проводити роз’яснювальну роботу про мораторій. У склад цієї групи мають війти представники правоохоронних органів, райдержадміністрацій та громадськості.

«Мова йде про заборону трансляції на території області російських фільмів, виступів російських акторів і т. д., оскільки у нас повинен бути український продукт, і не треба пропагувати російську мову, тому що у нас є наша мова, і повинна бути наша влада», — прокоментували це рішення депутати, передає УНІАН.

Органам місцевого самоврядування рекомендують ввести такі ж мораторії на рівні громад «до моменту повного припинення окупації Російською Федерацією території України».

Раніше аналогічне рішення ухвалили Львівська облрада. Від нього вже постраждав журнал «ШО» — дистрибʼютор попередив видавців, що більше у Львівській області часопис продаватися не зможе, бо частково друкується російською.