Reuters: Розіслані критикам Трампа бомби зібрали за інструкціями з інтернету

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Reuters: Розіслані критикам Трампа бомби зібрали за інструкціями з інтернету

Drew Angerer / Getty Images

Бомби, розіслані поштою в США демократам і критикам президента Дональда Трампа, зібрані за інструкціями з інтернету. Про це повідомляє Reuters з посиланням на співробітника в правоохоронних органах.

За даними джерела, інструкції доступні на сайтах і пропагандистських ресурсах, які поширюють ісламські бойовики «Аль-Каїди» і «Ісламської держави». Виробник бомб міг керуватися «Куховарською книгою анархіста», яку написали у 1970-ті роки як посібник з виготовлення зброї.

Зазначено, що ніхто не взяв на себе відповідальність за надсилання бомб. Ні одна посилка не вибухнула. За даними CNN, слідству вдалося зʼясувати, що деякі з посилок пройшли через поштовий центр у Флориді.

На цьому тижнінизці американських політиків, включаючи колишнього президента Барака Обаму та держсекретаря Гілларі Клінтон, надіслали підозрілі посилки з вибухівкою. theБабель зібрав усе, що про це відомо .

Підозрілу посилку також отримав Актор Роберт де Ніро. Бомбу надіслали до ресторану актора у Нью-Йорку. Із закладу всіх евакуювали. Посилка схожа з тими, які раніше отримали колишній президент США Барак Обама, колишній директор ЦРУ Джон Бреннан, мільярдер Джордж Сорос та інші. У них містилася вибухівка.

Як пише The New York Times, бомби знаходилися в 15-сантиметрових трубках. Їх начинили осколками скла як елементами, що завдають поранень.