Суд заарештував сина нардепа Березкіна та призначив заставу. Вона в 30 разів менша, ніж просила антикорупційна прокуратура

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд заарештував сина нардепа Березкіна та призначив заставу. Вона в 30 разів менша, ніж просила антикорупційна прокуратура

Соломʼянський райсуд Києва заарештував сина депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна, Максима, і встановив заставу у 5 млн грн, повідомили theБабелю в суді.

Суддя-спікер Марія Зелінська уточнила, що Максима Березкіна заарештували на два місяці. Рішення прийняте 25 жовтня. Суд також відмовив його адвокатам у задоволенні скарги на незаконність арешту.

Максима Березкіна підозрюють у причетності до розкрадання $20 млн кредиту Ощадбанку. Як пишуть «Українські Новини», Спеціалізована антикорупційна прокуратура планує оскаржити рішення суду, оскільки наполягала на арешті із заставою у 150 млн грн.

25 жовтня суд взяв під варту заступника голови правління Ощадбанку Ірину Земцову у справі про заволодіння держкоштами. Крім неї, суд заарештував ще одного співробітника банку та двох керівників приватної компанії.

Перед цим керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підписав подання на зняття з нардепа Березкіна депутатської недоторканності.