Українці завершили участь у «Іграх нескорених». Ветерани АТО завоювали ще одне «золото» і два «срібла» у Сіднеї

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Українці завершили участь у «Іграх нескорених». Ветерани АТО завоювали ще одне «золото» і два «срібла» у Сіднеї

Facebook / Invictus Games: Team Ukraine

Українець Василь Омельченко виборов золоту і срібну медалі на міжнародних змаганнях «Ігри нескорених» в австралійському місті Сідней. Спортсмен став кращим із забігу на 400 метрів серед чоловіків у категорії IT7, повідомляється на сторінці Invictus Games: Team Ukraine у Facebook. Також українець здобув срібло зі стрибків у довжину.

Перед стартом Василь Омельченко сказав, що для нього ці змагання — можливість показати іншим, що не треба опускати руки, що травми не є перешкодою для нових рекордів як в спорті, так і в житті.

«Срібло» збірній приніс Олександр Бєлобоков, посівши друге місце у штовханні ядра. Олександр – житель Маріуполя та єдиний учасник з Донецької області. Про те, що він потрапить до збірної, чоловік навіть не мріяв. Подати заявку його надихнув давній товариш Євген, який минулого року дійшов до фіналу відбору та побував в Торонто у складі резерву.

«Олександр зізнається, що дуже радий можливості представляти Україну на великих змаганнях, та мріє довести, що Донецька область може пишатися ним», — зазначає Invictus Games: Team Ukraine.

Ще одна срібна нагорода дісталась Юрію Дмитренку — у штовханні ядра.

Загалом українці на «Іграх нескорених» здобули 7 золотих, 10 срібних і 3 бронзові медалі. Завтра, 27 жовтня, — останній день змагань. Українські спортсмени в них участі вже не братимуть.

Цього року Україну на «Іграх нескорених» представляли 14 чоловіків та одна жінка. Спортсмени змагаються у 6 видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе. Церемонія закриття змагань відбудеться 27 жовтня.