«Абсолютна упередженість». Трамп поскаржився, що Twitter видаляє його підписників

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Президент США Дональд Трамп стверджує, що соціальна мережа Twitter видаляє його підписників і не дозволяє новим людям підписуватись на його акаунт. Про це він написав у Twitter.

«Twitter видалив багатьох людей з мого акаунту, і, що більш важливо, вони, схоже, зробили щось, що значно ускладнило їх підписку — вони загасили зростання до такої міри, що це очевидно для всіх», — обурився президент США.

Він звинуватив соцмережу в упередженості. «Пару тижнів тому це було реактивне судно, а тепер це — дирижабль», — написав Трамп.

Напередодні Twitter оприлюднив квартальний звіт, в якому говорилося, що кількість користувачів соцмережі скоротилася на 9 мільйонів. У першу чергу це повʼязано з тим, що Twitter почав блокувати та видаляти ботів і облікові записи, які поширюють спам і інший небажаний контент.

19 жовтня стало відомо, що Twitter заблокував сотні ботів, які одночасно робили пости на підтримку уряду Саудівської Аравії і ставили під сумнів зникнення журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі.

17 жовтня компанія Twitter оприлюднила базу акаунтів, які можуть мати відношення до російського «Агентства інтернет-досліджень» і бути причетні до втручання у вибори президента США 2016 року.