Листи з бомбами в США: встановили особистість підозрюваного. Його вже затримували за загрози вибуху

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Чоловіка, якого затримали за підозрою в розсилці листів з бомбами в США звуть Сезар Сайок (Cesar Sayoc), йому 56 років, повідомляє CNN.

Його вже вісім разів заарештовували за правопорушення, включаючи крадіжку, образу дією, шахрайство, зберігання наркотиків і численні порушення умов дострокового звільнення. Показово, що у 2002 році поліція Майамі заарештувала його за злочин, описаний як «загроза вибуху» і «загроза привести в дію руйнівний пристрій».

Однак подробиць цієї справи немає, відомо лише, що Сайок визнав себе винним і був засуджений до одного року умовно.

Broward County Sheriff's Office

У місті Плантейшн (Plantation) у Флориді правоохоронці знайшли фургон Сайока. На автомобілі було багато зображень президента США Дональда Трампа.

Сайока затримали у пʼятницю, 26 жовтня. Його підозрюють у розсилці пакетів з бомбами. Починаючи з 23 жовтня виявили вже 12 таких посилок. Їх отримали низка американських політиків і відомих людей, включаючи мільярдера Джорджа Сороса, екс-президента США Барака Обаму, екс-держсекретаря Хілларі Клінтон, актора Роберта де Ніро. Через це у Нью-Йорку евакуювали кілька будівель, включно з бізнес-центром і рестораном.