«Я б радив керівництву зібратися й перейти на іншу роботу». Гройсман пообіцяв, що «Укрпошта» не припинить доставляти пенсії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Я б радив керівництву зібратися й перейти на іншу роботу». Гройсман пообіцяв, що «Укрпошта» не припинить доставляти пенсії

Пресслужба Кабінету міністрів України

Премʼєр-мінстр Володимир Гройсман обіцяє, що не допустить ситуації, коли «Укрпошта» перестане доставляти пенсії, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами премʼєра, менеджмент «Укрпошти» повинен розуміти, що компанія виконує цілу низку соціально важливих функцій і має працювати на українських громадян. «Економити хай починають з себе — своїх заробітних плат. Якщо менеджмент «Укрпошти» не розуміє важливості соціальної функції компанії, і це буде їхня незмінна позиція, я б радив їм усім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу», — сказав Гройсман.

Він підкреслив, що менеджмент призначали «не для того, аби вони брали в заручники всіх, особливо пенсіонерів» і попросив наглядову раду компанії дати оцінку заявам керівництва. «Будемо звертатися в цю наглядову раду як Уряд, аби вони дали свою оцінку. З одного боку. А з іншого отверезили керівництво пошти — аби таких заяв більше не лунало», — сказав премʼєр.

Гройсман вважає, що треба знайти «правильні ринкові механізми», які зроблять компанію багатшою.

За словами гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, компанія може припинити доставку пенсій і закрити 5—7 тисяч відділень у сільській місцевості з 1 січня, якщо тариф на доставку пенсій не підвищать.