Учасниць гурту «#2Маши» не пустили в Україну і заборонили вʼїзд. Хоча місяць тому вони виступали в Одесі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Учасниць російської музичної групи «#2Маши» не пустили в Україну, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби .

Марію Зайцеву та Марію Шейх затримали в неділю, 27 жовтня, вранці під час прикордонного контролю у поїзді «Москва — Кривий Ріг». Вони їхали до Харкова, де у них був запланований виступ в одному з нічних клубів.

Прикордонники оголосили артисткам, що їм заборонено вʼїзд в Україну на три роки за неодноразове відвідування анексованого Росією Криму. Дівчата повернулися в Росію на попутному поїзді.

Пізніше у своєму Instagram вони розповіли, що їх допитували близько 6 годин, а вʼїзд в Україну їм заборонили через зйомки кліпу у Криму. Разом з тим, співачки стверджують, що на півострові жодного разу поки не виступали, а місяць тому давали концерт в Одесі, «і жодних проблем на пропускному пункті не виникло».

22 жовтня Міністерство культури включило Леоніда Ярмольника та Ірину Алфьорову до переліку осіб, які становлять загрозу українській національній безпеці. Пізніше Держкіно заборонило пʼять фільмів за участю цих акторів.