Меркель хоче залишитися канцлером до 2021 року. Попри відставку з посади голови партії ХДС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Меркель хоче залишитися канцлером до 2021 року. Попри відставку з посади голови партії ХДС

Facebook / Angela Merkel

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила керівництву своєї партії, що планує залишатися на посаді глави уряду до 2021 року, повідомляє німецьке агентство dpa.

Таку заяву канцлер зробила на зустрічі з керівництвом власної партії — Християнсько-демократичного союзу Німеччини. На зустрічі обговорювалися незадовільні результати ХДС на останніх виборах у німецьких землях.

У понеділок, 28 жовтня, стало відомо, що Меркель вирішила залишити посаду голови ХДС. Вона очолює партію з 2000 року і є незмінним канцлером Німеччини з 2005-го.

За даними німецьких ЗМІ, на посаду голови ХДС буде претендувати Фрідріх Мерц — колишній голова парламентського блоку ХДС/ХСС (Християнсько-соціалістичний союз).

Як пише DW, підтримка блоку ХДС/ХСС впала до рекордного рівня. За даними соціологів, на кінець жовтня вона становить менше 23%. На виборах у федеральній землі Гессен цієї неділі, за попередніми даними, ХДС перемогла з результатом у 27%. При цьому партія втратила понад 11% у порівнянні з виборами 2013 року. Перед цим інша партія з коаліції — Християнсько-соціалістичний союз — зазнала поразки на виборах у Баварії.