«Потрібно вжити заходів». Аксьонов заговорив про націоналізацію майна Меджлісу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада анексованого Росією Криму планує передати майно Меджлісу кримськотатарського народу Духовному управлінню мусульман Криму, повідомляють «Крим. Реалії» .

В суботу, 27 жовтня, відбулося засідання Духовного управління мусульман Криму, на якому прозвучала ця ініціатива. Перелік обʼєктів власності Меджлісу, про який іде мова, не оголосили.

Самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов заявив, що «націоналізація» в Криму зараз не проводиться, але щодо власності Меджлісу «повинні бути прийняті відповідні заходи». «Деталей не знаю. Щодо конкретних обʼєктів не знаю, до кінця дня подивлюся та вироблю свою позицію», — заявив Аксьонов.

У 2014 році Арбітражний суд Криму відібрав будівлю Меджлісу на користь російської держави, її приміщення обшукали. 26 квітня 2016 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу. Захист Меджлісу направив апеляцію до Верховного суду Росії, проте 29 вересня 2016 роки її відхилили.

19 квітня 2017 року Міжнародний суд ООН зобовʼязав Росію припинити обмеження прав кримських татар та етнічних українців, відновити Меджліс і навчання українською мовою в анексованому Криму.