Проректора КПІ Ковальова відсторонили від роботи. Перевіряють, як він лагодив гуртожитки

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Проректора КПІ Ковальова відсторонили від роботи. Перевіряють, як він лагодив гуртожитки

Євген Спірін / «Бабель»

Ректор Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський відсторонив від роботи свого заступника Петра Ковальова, повідомлено на сайті вишу.

Ковальов — проректор університету з адміністративно-господарської роботи та голова тендерного комітету КПІ. Серед іншого він відповідає за ремонти гуртожитків та корпусів навчального закладу. За інформацією ЗМІ, Ковальов віддав фірмам своєї дружини та брата 25 млн грн на ремонти цих будівель.

Тепер в університеті провели внутрішню перевірку, після якої Ковальов отримав догану за те, що порушив «антикорупційну програму КПІ» і не повідомив ректора про наявність «потенційного конфлікту інтересів». Його усунули від керівництва тендерним комітетом. Згуровський також попросив Державну аудиторську службу та Національну поліцію перевірити інформацію ЗМІ, а на час перевірки відсторонив Ковальова від роботи проректором.

У розслідуванні, через яке усунули Ковальова, йшлося і про ректора КПІ. За даними журналістів, Згуровський приховав у своїх деклараціях спільний із сином бізнес у Чорногорії, продаж нерухомості в США та один із будинків дружини там само. Згуровський вважає, що проти нього чинять інформаційну атаку задля дискредитації навчального закладу.

25 жовтня студенти КПІ провели в університеті мітинг з вимогою відставки Згуровського та Ковальова.