Редактор журналу про їжу запропонував убивати веганів та примусово годувати їх мʼясом

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Редактор британського журналу Waitrose Food Вільям Сітвелл запропонував журналістці написати серію матеріалів про те, як убити веганів і насильно годувати їх мʼясом, щоб «викрити їх лицемірство», пише The BuzzFeed .

Інцидент стався минулого тижня. Позаштатна журналістка Селена Нельсон написала лист редактору журналу Waitrose Food, який належить до великої британської мережі елітних супермаркетів Waitrose. Дівчина запропонувала написати серію статей про страви з рослин. На що отримала від Сітвелла ворожу відповідь.

«Привіт, Селено. Як щодо серії статей про вбивство веганів, одного за іншим? Як заманити їх у пастку? Як їх правильно допитувати? Викривати їх лицемірство? Насильно годувати їх мʼясом? Змусити їх їсти стейк і пити червоне вино?» — написав редактор.

Журналістка заявила, що написала багато статей про вбивства і насильство в сімʼї, але ніколи не отримувала подібних відповідей. Після розголосу інциденту Сітвелл вибачився і заявив, що не хотів нікого образити.

На подію також відреагувало керівництво супермаркету, заявивши, що редактор зайшов занадто далеко.

«Хоча це була приватна електронна пошта, Вільям зайшов занадто далеко, і його слова вкрай недоречні, нечутливі і абсолютно не відповідають нашим поглядам», — йдеться в повідомленні.