Apple представила новий MacBook Air, iPad Pro та Mac mini

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Компанія Apple представила нову версію ноутбуків MacBook на презентації в Нью-Йорку.

Новий MacBook Air!

Нова версія MacBook називається, як і попередня в лінійці, MacBook Air. Компʼютер оснащений дисплеєм Retina з діагоналлю 13,3 дюйма, камерою FaceTime HD та інтегрованою в тачпад технологією Touch ID, за допомогою якої можна розблокувати компʼютер відбитком пальця і робити покупки.

Компʼютер важить 2,75 фунта (близько 1,25 кг), що на 25% легше ніж попередня версія. Зроблені нові MacBook Air з 100% переробленого алюмінію.

Нові компʼютери надійдуть у продаж 7 листопада і будуть коштувати від $1 199.

Новий Mac mini

Нова версія компактного компʼютера Mac mini в пʼять разів швидша за свого попередника. Вона оснащена 6-ядерним процесором Core i7 з частотою 3,2/4,6 Ггц, підтримує до 64 Гб оперативної памʼяті і має флеш-накопичувач обʼємом до 2 Тб. Як і нові MacBook Air, нові Mac mini зроблені з 100% переробленого алюмінію.

Вони також надійдуть у продаж 7 листопада і будуть коштувати від $799.

Новий iPad Pro

Нова версія планшета iPad виходить у трьох версіях: з 10,5-, 11 - та 12,9-дюймовими дисплеями Retina. Проте за рахунок того, що у нього відсутня кнопка «додому», рамка планшета набагато вужча ніж у попередніх версіях, і візуально він здається меншим. Товщина нового iPad — всього 5,9 мм, він оснащений 1 Тб памʼяті, датчиком особи Face ID і стилусом Apple Pencil. За допомогою «розумної клавіатури» Folio планшет можна буде використовувати як ноутбук. Також зʼявилася можливість заряджати iPhone від iPad Pro. Від планшета буде заряджатися і Apple Pencil.

10,5-дюймовий iPad Pro коштуватиме від $649, 11-дюймовий — від $799, 12,9-дюймовий — від $999. Як і інші новинки, у продажу — з 7 листопада.

Нова пісня Лани Дель Рей

Закінчилася презентація виступом американської співачки Лани Дель Рей. Вона виконала свою нову пісню «How to Disappear» з майбутнього альбому «Norman Fucking Rockwell», який повинен вийти в 2019 році.

12 вересня компанія Apple представила iPhone XS і iPhone XS Max з діагоналями 5,8 та 6,5 дюйма, 512 Гб памʼяті і підтримкою двох сім-карт, iPhone XR з LCD-дисплеєм діагоналлю 6,1 дюйма, а також Apple Watch Series 4.