Суд виправдав члена Вищої ради правосуддя Гречковського, який вимагав $500 тис. Прокуратура оскаржить це рішення

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Суд виправдав члена Вищої ради правосуддя Гречковського, який вимагав $500 тис. Прокуратура оскаржить це рішення

Facebook / Національна асоціація адвокатів України

Шевченківський районний суд Києва виправдав члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковського у справі про вимагання $500 тисяч за вплив на рішення суду. Про це у Facebook повідомив адвокат Євген Солодко.

У чому звинувачували Гречковського?

У вересні 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Гречковський вимагав $500 тис за незаконний вплив на судове рішення. За його словами, частину хабара в $150 тис. отримав його спільник — арбітражний керуючий Міністерства юстиції.

За словами Луценка, правоохоронці заарештували автомобіль Maybach Гречковського і більшу частину майна. Згідно з декларацією за 2016 рік, він також мав у власності квартиру у Києві, два місця на парковці і гараж, три коштовні годинники, BMW. Його дружина мала шість компаній і кілька мільйонів гривень на рахунках.

Спочатку Гречковський пішов у відпустку, але вже на початку 2017 року повернувся до роботи і почав отримувати зарплатню. Відсторонити від роботи його Вища рада юстиції не змогла — не зібрався кворум.

Що вирішив суд?

За словами Солодка, суд визнав, що Генеральна прокуратура сфальсифікувала докази проти Гречковського. «Розгромна, приголомшлива поразка фальсифікаторів з ГПУ. Цей вирок розберуть на цитати, він фантастичний за формулюваннями, логічними побудовами, висновками. «Справа Гречковського» визнана сфабрикованою, адвокат Павло Гречковський виправданий!» — написав він.

У свою чергу адвокат Олександр Дульський уточнив, що суд визнав неприпустимими докази, зібрані прокуратурою, а процесуальні дії — незаконними.

Що далі?

Як повідомила theБабелю прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, поки що прокуратура не отримала повний текст ухвали суду. Коли документ надійде, ГПУ підготує апеляцію на рішення. При цьому Сарган припустила, що суд міг зняти арешт з майна Гречковського.