«Повертайте назад». Трамп у Twitter попередив караван мігрантів, що до США їх не пустять

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Повертайте назад». Трамп у Twitter попередив караван мігрантів, що до США їх не пустять

John Moore / Getty Images

Президент США Дональд Трамп попередив людей, які наближаються до кордону США у складі так званого «каравану мігрантів», що в країну їх не пропустять. Про це він написав у Twitter.

«Наші військові мобілізуються на південний кордон. Прибуває ще багато військ. Ми не пропустимо ці каравани, у яких також перебувають злісні злочинці та члени банди, у США. Наш кордон священний, і перетинати його потрібно легально. ПОВЕРТАЙТЕ НАЗАД!», — підкреслив Трамп.

Президент додав, що в цьому каравані є «міцні бійці», які відчайдушно боролися проти правоохоронців Мексики, перш ніж прорватися в країну. Він вважає, що мексиканці «не змогли або не захотіли зупинити караван».

США додатково відправляють 5 200 військовослужбовців, щоб закрити кордон з Мексикою від масового проникнення в країну мігрантів. Більшість 7-тисячного пішого «каравану» складають вихідці з Гондурасу. Також там є громадяни Гватемали, Сальвадору та Мексики. Серед біженців чимало жінок, дітей і літніх людей. Вони втікають від економічних проблем у себе на Батьківщині.