МАУ запровадила обмеження на перевезення ручної поклажі. Ноутбуки та товари з Duty Free доведеться прибирати у валізу

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» з 15 січня 2019 року змінює норми перевезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах, повідомляється на сайті компанії.

«Будь-які додаткові особисті речі, наприклад, такі як пакети Duty Free, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, бінокль, портплед та інші, повинні бути упаковані в місце ручної поклажі», — сказано в повідомленні. Особисті речі, які не будуть упаковані в ручну поклажу, будуть вважатися додатковою одиницею багажу, і за них доведеться платити окремо. Безкоштовно в салон можна буде брати лише один предмет верхнього одягу і парасольку.

Пасажири економ-класу, які не заплатили за додатковий багаж, зможуть взяти в салон тільки одну сумку або валізу вагою до 7 кг. Ті, хто сплатив за додатковий багаж, і пасажири економ-класу на тривалих рейсах зможуть взяти дві сумки з обмеженням за вагою 7 і 5 кг. Для бізнес-класу на коротких рейсах дозволено брати одну сумку до 12 кг і ще одну до 5 кг, а для довгих — дві до 12 кг і одну до 5 кг.

Кожен пасажир МАУ, незалежно від класу обслуговування, може взяти з собою ще одну одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг, попередньо заплативши 15 євро в аеропорту відправлення. Нові норми перевезення набувають чинності з 25 січня 2019 року для пасажирів, які придбали квитки з 1 листопада 2018 року.

З 1 листопада компанія Wizz Air зменшила габарити ручної поклажі, яку можна безкоштовно взяти з собою на борт літака.