У Києві водіям майже на півроку заборонили їздити зі швидкістю 80 км/год

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Від сьогодні, 1 листопада, на всіх вулицях Києві водії повинні їздити зі швидкістю до 50 км/год. Обмеження діятиме до 1 квітня 2018 року. Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Раніше міська рада погодила збільшення швидкості руху автомобілів до 80 км/год на 17 основних магістралях. Однак узимку на всіх столичних дорогах це заборонено.

«На носі зимовий період і дорожні умови в цей період вже не будуть дозволяти рухатися з такою швидкістю. Але не варто засмучуватися — знаки «80» з’являться знову... 1 квітня 2019 року. Керуйте відповідально», — закликав Білошицький.

За його даними, на кінець жовтня патрульна поліція склала вже понад 4 250 матеріалів на водії за перевищення дозволеної швидкості руху.

З 1 січня 2018 року діють нові вимоги до швидкості на дорогах України. Зокрема в населених пунктах швидкість обмежили до 50 км/год. Водії Києва просили керівництво патрульної поліції залишити дороги, на яких можна буде їздити з підвищеною швидкістю — 90 км/год. Автомобілісти скаржились, що обмеження призведе до великих заторів на автошляхах, адже потоки машин у містах зазвичай рухаються значно швидше.

До речі, 1 листопада президент Петро Порошенко зустрінеться в Києві з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У зв’язку з цим можуть заборонити рух авто на низці центральних вулиць столиці.