САП і ГПУ не дозволяли прослуховувати центральну синагогу Києва. Там могли стежити за нардепом Логвинським

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура та Спеціалізована антикорупційна прокуратура не давали дозвіл на прослуховування Центральної синагоги в Києві, пишуть «Українські новини».

Високопосадове джерело в правоохоронних органах повідомило агентству, що якщо Єврейська громада доведе факти прослуховування, то винних притягнуть до кримінальної відповідальності. За даними агентства, в синагозі могли прослуховувати депутата Верховної Ради Георгія Логвинського («Народний фронт»).

До чого тут Логвинський?

Навесні у ЗМІ зʼявилася інформація, яку правоохоронці отримали в результаті прослуховування глави САП Назара Холодницького в його кабінеті. Згідно із записами, Холодницький доручав прокурору САП закрити справу про виплату Міністерством юстиції 54 млн грн компенсації компанії «Золотий мандарин».

На початку 2016 року Мінʼюст сплатив приватній фірмі «Золотий мандарин» 54 мільйони гривень давнього боргу «Київенерго» за 25 тис. тонн мазуту. За кілька днів після цього «Золотий мандарин» перерахував ці гроші фіктивним фірмам. Під час цього процесу фірму консультувала помічниця Логвинського.

Пізніше, згідно з записами, нардеп і Холодницький обговорювали цю справу. Холодницький запевняв нардепа, що контролює справу і повідомлятиме його про всі слідчі дії. Сам Логвинський не фігурує в цій справі, але в ній присутній його рідний брат та помічниця.

31 жовтня Єврейська громада Києва заявила про виявлення засобів прослуховування у будівлі центральної синагоги Києва. Посилаючись на власні джерела, громада звинуватила в цьому Національне антикорупційне бюро. В НАБУ ці звинувачення відкинули.