«Укрпошта» починає звільнення. Скоротять третину адмінперсоналу

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

«Укрпошта» запустила програму скорочення адміністративно-управлінського персоналу на 30%. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський. За його словами, він підписав відповідний документ вранці 1 листопада і звернувся з повідомленням до профспілок.

«Це 30% фонду оплати праці адміністративно-управлінського персоналу. І це не топ-менеджмент. Адміністративно-управлінським персоналом вважаються і бухгалтери, і айтішники, та інші. А тому так, це 30% фонду оплати праці невиробничого персоналу, тобто не листонош, не водіїв, не сортувальників», — підкреслив він.

За словами Смілянського, у компанії ще є місяць, який дозволяє дочекатися погодження нового тарифу за доставку пенсій, що дозволить реалізовувати всі заплановані скорочення.

Раніше Смілянський неодноразово заявляв про збитковість послуги з доставки пенсій для «Укрпошти» та необхідность перегляду тарифу на доставку пенсій. «Укрпошта» оголосила про намір припинити доставку пенсій в села і закрити 5—7 тисяч відділень у сільській місцевості до 1 січня 2019 року, якщо тариф на доставку пенсій не підвищать.

Премʼєр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв не допустити припинення «Укрпоштою» доставки пенсій українцям і запропонував її менеджменту звільнитися у разі, якщо вони не згодні з важливістю цієї соціальної функції.

Додамо, що згідно звіту «Укрпошти», в цьому році підприємство отримало майже 5 млрд грн чистого доходу. «Укрпошта за три квартали 2018 збільшила чистий дохід від реалізації продукції за основними напрямками діяльності на понад 1 млрд грн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, або на 27,6%. Загалом показник склав майже 4,8 млрд грн», — йдеться в повідомленні.