«Відповідь санкціям». У Маріуполі арештували 3 тисячі тонн металовиробів з «ЛНР»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У порту Маріуполя арештували продукцію Алчевського металургійного комбінату, який захопили сепаратисти «ЛНР». Металовироби з Росії перевозили в Бельгію, повідомив на своїй сторінці в Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Наша відповідь «санкціям». У порту Маріуполя арештовано понад 3 тисячі тонн продукції захопленого окупантами Алчевського меткомбінату, яка перевозилася судном під прапором Ліберії з російського порту в Бельгію», — написав він.

За словами Луценка, причетних до інциденту чекає кримінальна відповідальність за фінансування тероризму.

Алчевськ — місто у Луганській області, великий промисловий центр України. Тут виготовляється чверть промислової продукції регіону. Основа промислової могутності міста — Алчевський металургійний комбінат та коксохімічний завод. З 2014 року місто окуповане «ЛНР».

У четвер, 1 листопада, Росія запровадила економічні санкції проти 322 громадян України та 68 компаній. Обмеження передбачають блокування активів українців у РФ і заборону виведення капіталу. Вони торкнулися депутатів Верховної Ради, міністрів, суддів Конституційного Суду, чиновників адміністрації президента, власників великих українських підприємств та промислових компаній.

До нових обмежень з боку Росії користувачі соцмереж, серед яких і чимало українських політиків і блогерів, поставилися досить скептично. Не обійшлося й без сатиричних жартів.