Суд: Ситник незаконно пройшов спецперевірку Фіскальної служби для призначення директором НАБУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Артем Ситник незаконно пройшов спеціальну перевірку Фіскальної служби перед призначенням на посаду директора Національного антикорупційного бюро. Таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва.

Позов до ДФС подала юридична компанія «Студія права» ще у 2016 році. Компанія звинувачувала Фіскальну службу у наданні «неправдивої інформації про достовірність відомостей в декларації про майно Ситника» під час проходження ним спеціальної перевірки.

Про що йдеться?

За інформацією Ради громадського контролю при НАБУ, суть позову полягала в тому, що 31 березня 2015 року — в день, коли Ситник подавав уточнену декларацію, втратив силу попередній порядок контролю за деклараціями. Новий порядок набув чинності тільки з 30 квітня 2015 року. Саме в цей час Фіскальна служба визнала, що Ситник пройшов спецперевірку. У подальшому це дозволило йому очолити бюро.

Компанія просила суд визнати дії ДФС неправомірними та спростувати достовірність відомостей в декларації Ситника за 2014 рік. Також позивач просив зобовʼязати Фіскальну службу направити це спростування в Адміністрацію Президента і відповідну конкурсну комісію.

Чим примітна «Студія права»?

У червні 2016 року детективи НАБУ проводили обшук у приміщенні «Студії права». Слідчі дії стосувалися кримінального провадження проти заступника прокурора Київської області Олександра Колесника. Його підозрювали у причетності до розкрадання цукру, що зберігався на складах державної установи «Аграрний фонд» у Черкаській області, вартістю понад 300 млн грн.