Двоє українців побили пасажирів метро в Римі. Чоловіків затримали, у посольстві кажуть: це удар по іміджу України

Дата:

Напад двох українців на індійця в метро Риму завдасть шкоди іміджу України. Після інциденту італійці в соцмережах обговорюють тенденцію до зростання проявів екстремізму, расизму та нетерпимості в Україні. Про це у Facebook повідомив посол України в Італії Євген Перелигін.

Що сталося?

У Римі 1 листопада ввечері у вагоні метрополітену Рим — Лідо (наземна гілка), двоє чоловіків напали на іншого пасажира — 28-річного громадянина Індії. Під час бійки серйозні травми отримала 57-річна жінка, за попередніми даними теж українка, яка намагалася захистити хлопця.

Причиною сварки стала валіза індійця, розташована в проході. Молоді люди агресивно поводилися, нецензурно висловлювалися, а один з них почав кричати, що він фашист. Відео бійки опублікував у Facebook користувач David Ognibene.

Італійські правоохоронці затримали нападників. Українцям виявилося по 23 роки, що вони робили в Римі, не повідомляється.

Що говорить посольство?

Український посол в Італії Євген Перелигін повідомив, що хлопцями займаються італійські правоохоронці, консули тримають питання на контролі. «Італійські слідчі обʼєктивно і неупереджено встановлять усі обставини цієї справи, і далі буде дана правова оцінка діям, включно з вигуками учасників бійки у вагоні римського метро», — написав посол.

За його словами, після бійки в італійських соцмережах піднялася хвиля обурення, яка загрожує міжнародному іміджу України.

«Багато авторів зосереджують увагу не на самому інциденті в римській підземці, а піднімають питання про зростання проявів екстремізму, расизму та нетерпимості всередині України. При цьому наводяться приклади відповідних вигуків, жестів та атрибутики під час масових маніфестацій в Україні, нападу на політичних опонентів або тих, хто належить до різного роду меншин», — додав посол.