В Індії застрелили тигрицю, яка вбила 13 людей. Ловили на коней, кіз та одеколон Calvin Klein

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Тигрицю, яка вбила 13 осіб у штаті Махарашта (Індія), застрелили. Хижака не могли зловити два роки. Останнє вбивство тварина разом з двома двомісячними дитинчатами скоїла в серпні — тоді загинуло три людини, повідомляє BBC.

Щоб зловити шестирічну тигрицю, мисливці встановили 100 пасток, принади у вигляді привʼязаних до дерев коней і кіз, а також розпилили на території, де востаннє бачили звіра, одеколон Obsession for Men від Calvin Klein, у якому міститься феромон цибетон, що приваблює кішок.

Зоозахисники вимагали врятувати тигрицю, але Верховний суд країни не скасував рішення, оскільки тварина загрожує життю місцевих мешканців.

Вийти на слід тигриці вдалося біля села Бораті. Мисливці зі зброєю з транквілізатором та рушницями спочатку знерухомили її, потім застрелили.

Як повідомляли раніше, в Індії за загадкових обставин загинули 11 левів рідкісної породи. Серед версій події: боротьба за територію та «вірус домашнього собаки».

У Португалії заборонили використовувати 40 видів тварин у циркових шоу. Заборона стосується левів, тигрів, слонів, верблюдів, зебр і багатьох інших звірів.