«Тривожно довго». Маск протестував тунель гіперлуп під Лос-Анджелесом

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
«Тривожно довго». Маск протестував тунель гіперлуп під Лос-Анджелесом

The Boring Co.

Керівник SpaceX і Tesla Ілон Маск прогулявся високошвидкісним підземним тунелем гіперлуп під Лос-Анджелесом. Про це він повідомив у Twitter. Відкриття тунелю планується 10 грудня.

«Прогулявся уздовж усього тунелю Boring Co під Лос-Анджелесом цього вечора. Тривожно довго. В очікуванні вечірки з нагоди відкриття 10 грудня. Буде дуже одновимірно», — написав він.

Компанія Маска The Boring Company вирішила боротися із заторами за допомогою підземних тунелів. Перший тунель під Лос-Анджелесом почали будувати в січні 2017 року, для цього використовували спеціально створену машину для буріння «Нанні». За словами Маска, її діаметр — 7,9 м, довжина — 121,9 м, вага — 1200 т.

У червні 2018 року компанія закінчила будівництво ділянки тунелю довжиною 4,3 км. Пасажири пересуватимуться тунелем на швидкісному електробусі, швидкість пересування становитиме 241 км/год.

Щодо ціни проїзду, то раніше Маск заявляв, що це буде дешевше, ніж квиток на автобус.

На початку жовтня компанія Hyperloop Transportation Technologies Inc. представила свою першу повномасштабну пасажирську капсулу. Її довжина — 32 метри, а вага — 5 тонн. Капсулу використовуватимуть на одному з перших комерційних шляхів каліфорнійського стартапу, відомого як HyperloopTT.

Проект в Лос-Анджелесі — не єдиний, над яким працює Маск. The Boring Company має намір побудувати швидкісний маршрут у Чикаго, а також тунель між Лос-Анджелесом і Сан-Франциско.