Спорткар Tesla з водієм-манекеном досяг орбіти Марса

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Спорткар Tesla з водієм-манекеном досяг орбіти Марса

Wikipedia

Електрокар Tesla Roadster з водієм-манекеном на імʼя Starman пройшов орбіту Марса, повідомляє Engadget.

8 листопада спорткар опиниться на найбільшій відстані від Сонця — 1,66 астрономічних одиниць (а. о.), або 155 млн миль (близько 250 млн км).

У лютому американський інженер Бен Пірсон запустив сайт, що дозволяє відстежувати місцезнаходження Tesla Маска в космосі. Згідно з його розрахунками, космічний манекен не наблизиться до Землі ще протягом двох років — до 4 листопада 2020 року, і навіть тоді відстань до нього складе 0,35 а. о. (32 млн миль, або більше 51 млн км). Проте 6 жовтня того ж року він підійде до Марсу ще на 0,05 а.о. (4,6 млн миль, або майже 6,5 млн км).

Електрокар Tesla може по-справжньому близько не наближатися до Землі до 2091 року. Відзначається, що Starman може бути досить самотнім протягом тисяч або навіть мільйонів років.

Tesla Roadster Ілона Маска — перше авто, відправлене в космос. Раніше бізнесмен використовував його, щоб їздити на роботу в Лос-Анджелес. Спорткар став макетом корисного вантажу під час тестового польоту ракети Falcon Heavy. Запуск відбувся 6 лютого 2018 року.