У Солсбері знову відчинять ресторан, де знайшли «Новачок» після отруєння Скрипалів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Солсбері знову відчинять ресторан, де знайшли «Новачок» після отруєння Скрипалів

Peter / Flickr

У центрі британського міста Солсбері відновлює роботу ресторан Zizzi, де були знайдені сліди нервово-паралітичної речовини «Новачок» після отруєння Сергія і Юлії Скрипалів. Заклад відкриється 6 листопада — через вісім місяців після інциденту, повідомляє Sky News.

У цей день відвідувачі можуть заплатити за їжу стільки, скільки захочуть, а всі гроші передадуть на благодійність.

«Ми раді, що Zizzi знову відкриється для жителів Солсбері, і ми з нетерпінням чекаємо повернення клієнтів, щоб насолодитися новим дизайном ресторану і новим осіннім меню», — сказав директор з операцій Zizzi Філ Бойд.

Zizzi — це мережа ресторанів італійської кухні у Великобританії та Ірландії. З часу закриття ресторан в Солсбері повністю переобладнали. У філії працює 24 співробітники.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в місті Солсбері 4 березня 2018 року. Нервово-паралітичну речовину «Новачок» знайшли на порозі будинку Скрипаля в Солсбері та інших місцях, зокрема у ресторані, де того дня обідали постраждалі.

Британська влада звинуватила в отруєнні російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.

Журналісти Bellingcat зʼясували, що під особистістю Руслана Боширова ховається полковник ГРУ і «Герой Росії» Анатолій Чепіга. Цю інформацію пізніше підтвердили й інші джерела. А справжні імʼя та прізвище другого підозрюваного Олександра Петрова — Олександр Мішкін, він співробітник ГРУ та військовий лікар.