Сотні жителів Тернополя блокували центр і пікетували мерію. Через масовий протест скасували подорожчання проїзду

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Тернополі через масові протести міська рада скасувала подорожчання проїзду в громадському транспорті, йдеться на сайті мерії .

За рішенням міськради, з 1 листопада у Тернополі вдвічі підняли вартість проїзду в тролейбусі (до 8 грн), а в маршрутці — до 9 грн. Це викликало невдоволення мешканців. У неділю, 4 листопада, на Театральному майдані відбулася акція протесту проти нових тарифів. Участь у ній взяли орієнтовно 1 тисяча осіб, пише УНІАН .

Після цього з 14:00 до 16:00 жителі Тернополя перекрили пʼять доріг, заблокувавши центр міста. 5 листопада вранці понад 200 осіб пікетували будівлю міської ради. Учасники акції протесту озвучили ультиматум: вони знову перекриють дороги, якщо їх вимоги не виконають найближчим часом.

Люди домоглися зниження ціни на проїзд в міському транспорті, але біля стін мерії охоронці забризкали їх сльозогінним газом, повідомляють у соцмережі Facebook.

З 6 листопада вартість проїзду повертається до тарифу 2017 року — проїзд у тролейбусах становитиме 4 гривні для пасажирів, які розраховуватимуться готівкою, та 3 гривні при сплаті «Карткою тернополянина». В автобусах та маршрутках тариф на перевезення пасажирів при готівковому розрахунку становитиме 5 гривень, за наявності «Картки тернополянина» — 4 гривні.