В овець, яких утримували в порту Чорноморська, не виявили інфекційних захворювань

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В овець, яких утримували в порту Чорноморська, не виявили інфекційних захворювань

Синиця Олександр / УНІАН

В овець, яких два тижні тримали в порту Чорноморська, не знайшли інфекційних захворювань, повідомляє Facebook-спільнота UAnimals.

«Результати аналізів не виявили серйозних інфекційних захворювань у врятованих з порту Чорноморська овець», — сказано в повідомленні.

Раніше захисники тварин заявили, що хочуть викупити овець, яких два тижні тримали в порту Чорноморська. Вони знайшли потенційного нового господаря для тварин з нормальними умовами утримання та без планів їх убити. Крім того, зоозахисники шукають юристів, які могли б оцінити ситуацію та проконсультувати їх з приводу можливості подати позов до нинішньої власниці тварин.

У ніч на 28 жовтня овець доставили в Тульчин Вінницької області до філії держпідприємства «Укрветсанзавод», на якому перевірили тварин. Держоргани боялися, що вони можуть бути хворі. Після того, як їх перерахували, підтвердилося, що в дорозі померли 54 тварин.

300 овець компанії «УКРАНІКСКАР» 6 жовтня вивезли з України для експорту в Туреччину. Однак там вантаж не прийняли, і 12 жовтня тварин повернули в Україну. Проте через бюрократичні процедур овець не випускали з порту, не годували та не поїли. Щонайменше 50 особин загинули.