На півночі Італії чоловік захопив заручників у відділенні пошти. Він вимагає зустрічі з очільниками Міноборони та МВС

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На півночі Італії чоловік захопив заручників у відділенні пошти. Він вимагає зустрічі з очільниками Міноборони та МВС

Simona Granati / Corbis via Getty Images

На півночі Італії чоловік захопив у заручники пʼятьох працівників відділення пошти. Наприкінці жовтня його засудили до 19 років вʼязниці за звʼязки з мафією, повідомляє La Stampa.

55-річний Франческо Амато вимагає зустрічі з очільником МВС Італії Маттео Сальвіні та міністром оборони Елізабеттою Трента. Інцидент стався в комуні Реджо Емілія. Разом із заручниками він забарикадувався в будівлі пошти, при собі у злочинця був ніж, яким він погрожував працівникам. Серед заручників перебуває і директор відділення.

Франческо Амато

Telegram / Mash

Зловмисник відпустив клієнтів, які на момент нападу перебували в приміщенні. Пізніше він також відпустив одну із заручниць, якій стало погано. Поліція веде перемовини з нападником і намагається звільнити інших заручників.

Амато отримав тюремний термін у рамках процесу проти калабрійської мафії Ndrangheta. Чоловік перебував у розшуку після оголошення вироку.

У середині жовтня в Італії заарештували мера міста Ріаче, який 20 років приймав мігрантів. Тепер Міністерство внутрішніх справ Італії планує виселити звідти всіх мігрантів.