У екс-заступника мера Києва Кільчицької проходять обшуки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У колишнього заступника мера Києва Ірени Кільчицької проходять обшуки, пише видання «Гордон».

У коментарі виданню Кільчицька заявила, що обшук в її офісі проводить Служба безпеки України. «Цей офіс використовується тільки для дітей. Я зняла його під час революції, бо він знаходиться біля самої школи, щоб у разі небезпеки можна було швидко забрати дітей. Я в цьому офісі майже не буваю. Секретарі тут займаються розкладом дітей», — заявила вона.

За її словами, співробітники спецслужб шукають докази сепаратистської діяльності матері загиблого екс-нардепа Ірини Бережної. «Вони вважають, що Олена Бережна — мама загиблої Ірини Бережної — займається тут сепаратистською діяльністю. Мама Бережної судиться у віденському суді за права на дитину Ірини. У цьому офісі вона складає і передає в суд заяви, переклади документів і так далі», — пояснила Кільчицька.

Разом з тим, вона не виключає, що обшук ініціював бізнесмен Борис Фуксман, який є батьком дитини Бережної. «Пошук доказів сепаратистської діяльності — це нікчемно. Я думаю, що насправді за цим стоїть батько дитини, бізнесмен Борис Фуксман. Він хоче, щоб я припинила допомагати Олені Бережній захищати її права на онучку», — заявила Кільчицька.

Хто така Ірена Кільчицька?

Колишня віце-президент «Правекс-банку», який належав Леоніду Черновецькому. Після його обрання мером Києва Кільчицька обіймала посаду заступника голови Київської міської адміністрації до звільнення у березні 2010 року.