Поліція заарештувала пʼятьох британців, які спалили макет Гренфелл-Тауер. Під час пожежі в цьому будинку загинули 72 людини

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Поліція Великобританії заарештувала пʼятьох осіб, які спалили макет будівлі Гренфелл-Тауер (Grenfell Tower) під час святкування Ночі багать, пише The Independent.

Під час вечірки у ніч на 5 листопада група людей поставила на мангал макет будинку з написом Grenfell Tower і фігурками людей у вікнах. Поки конструкція горіла, вони саркастично «радили» зображенням людей «залишатися у квартирах».

Відео з цієї вечірки потрапило в соцмережі і викликало обурення у мешканців Великобританії. Премʼєр-міністр країни Тереза Мей зазначила, що «не поважати тих, хто загинув у Гренфелл-Тауер, а також їхні сімʼї та близьких, абсолютно неприйнятно». У підсумку люди, які брали участь у цій «виставі», самі прийшли в поліцію ввечері 5 листопада. Пʼятьох з них заарештували за підозрою у порушенні громадського порядку.

Пожежа в 24-поверховому будинку Гренфелл-Тауер у Лондоні в липні 2017 року стала однією з найбільш масштабних у Великобританії за останній час. Загинули 72 людини, переважно — вихідці з Африки та Близького Сходу.

Ніч багать, або Ніч Гая Фокса — щорічне свято, яке відзначають у Великобританії і деяких її колишніх колоніях в памʼять про провал Порохової змови в 1605 році, коли група католиків-змовників спробувала підірвати парламент у Лондоні. Традиційно в цю ніч запускають петарди і спалюють опудало Гая Фокса.