Нацбанк відкликав ліцензію на банківську діяльність «дочки» російського банку

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Нацбанк відкликав ліцензію на банківську діяльність «дочки» російського банку

National Bank Of Ukraine / Flickr

Національний банк України відкликав банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій БМ Банку, який належить російському ВТБ, повідомляється на сайті регулятора.

БМ Банк також виключений з Державного реєстру банків. Рішення припинити банківську діяльніть без ліквідації юридичної особи він приняв добровільно. Він може продовжувати працювати на ринку фінансових послуг, за умови отримання відповідних ліцензій, або здійснювати інші види господарської діяльності.

5 листопада ВТБ-Банк — інша «дочка» російського ВТБ — встановив комісії та ліміт на зняття готівки, він поступово згортає свою діяльність в Україні. 12 вересня Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських «дочок» російських державних Сбербанка, ВТБ і Внешэкономбанка. Заарештувати акції просили 18 українських компаній на підставі рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration). Цей суд зобовʼязав Росію сплатити компенсацію за нерухомість компаній в анексованому Криму. На початку жовтня ВТБ-Банк оскаржив рішення суду.