Власники автівок з єврономерами заблокували урядовий квартал. Центр Києва зупинився в заторах

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В урядовому кварталі Києва з 7 ранку почалася акція власників автомобілів з європейською реєстрацією. Водії заблокували рух в районі Верховної Ради та Маріїнського парку.

Вони вимагають доступного розмитнення авто — прийняття депутатами поправок до законопроектів 8487 та 8488. За словами протестувальників, якщо влада не виконає їхні вимоги, вони можуть розпочати безстрокові акції в кожній області України. Також водіїв не влаштовує підвищення цін на пальне і стан доріг.

На узбіччях поблизу парламенту вже припарковані сотні машин, повідомляє ТСН. В мітингу планували взяти участь близько 20 тисяч власників машин.

Крім того, сьогодні близько ста власників авто, які займаються пасажирськими перевезеннями, пікетували Міністерство інфраструктури, повідомляє Інформатор.

Згодом до мітингувальників приєдналися водії маршруткок та громадські активісти. Мітинг спричинив затори в центрі столиці.

yandex.ua/maps

За даними Фіскальної служби, в Україні незаконно перебуває більше 300 тис. автомобілів з іноземними номерами. При цьому в режимі транзиту в країну потрапили 470 тис. таких машин, а в режимі тимчасового ввезення — більше 2 млн.