Членам екіпажу Ryanair довелося спати на підлозі в іспанському аеропорту. Авіакомпанія їх звільнила

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Авіакомпанія Ryanair звільнила шістьох членів екіпажу після фотографії, де вони сплять на підлозі в іспанському аеропорту, повідомляє ВВС.

Офіційно в компанії заявили, що членів екіпажу звільнили за «грубі порушення». Однак ЗМІ повʼязують звільнення саме з фотографією, через яку Ryanair піддалася жорсткій критиці.

Як пише ВВС, більше 20 членів екіпажу опинилися в аеропорту Малаги, коли 14 жовтня скасували їхній рейс в Порту. Співробітників помістили в маленьку кімнату для екіпажу, де вони пробули до ранку.

У компанії спростували те, що пілоти та бортпровідники спали на підлозі. У Ryanair підкреслили, що ця фотографія призвела до повідомлень ЗМІ, які зашкодили репутації компанії і «викликали непоправне порушення довіри до цих шістьох осіб».

Португальська профспілка співробітників авіакомпаній розкритикувала поведінку Ryanair. Там заявили, що члени екіпажу залишилися «без доступу до їжі, напоїв і навіть місця, де можна сісти», оскільки для них в кімнаті було передбачено всього вісім місць.

Перед цим на борту літака Ryanair виник расистський скандал. Один з пасажирів рейсу «Барселона — Лондон», чоловік похилого віку накинувся з лайкою і криком на літню темношкіру жінку, яка сиділа біля проходу. Жінку вирішили пересадити. Пізніше в Ryanair заявили, що нічого не знали про характер інциденту.