Порошенко: Вибори в ЛДНР 11 листопада призведуть до нових санкцій проти Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко очікує, що США і Європа введуть нові санкції проти Росії за дострокові вибори в «ДНР» і «ЛНР», пише «Інтерфакс-Україна» .

«Очікую, що так звані фейкові вибори, які РФ прийняла рішення проводити 11 листопада, запустять введення нових санкцій і покажуть, що терпіння Заходу теж не безмежне», — заявив президент на міжнародній конференції в Києві.

За його словами, «тепер час говорити не про послаблення санкцій проти Росії, а про їх посилення». Порошенко вважає, що компромісу в питанні санкцій до повного відновлення територіальної цілісності України бути не може.

Тим часом, як повідомляє Telegram-канал Inside Donetsk, у «ДНР» вже почалися дострокові вибори «голови та депутатів Народної ради». На дільниці приходять члени збройних формувань. Основна частина виборів запланована на 11 листопада.

Напередодні представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко заявила, що під час засідання групи Росія офіційно заявила, що визнає результати «виборів у ДНР і ЛНР».

«Україна в свою чергу вважає, що РФ видала цією заявою мандат на війну, яку вона давно оголосила Україн», зриває переговори в Мінську і дестабілізує ситуацію на фронті», — заявила Геращенко.