Справа Гандзюк: у будинку екс-помічника нардепа Паламарчука сталася пожежа

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На території будинку Ігоря Павловського, якого називають посередником між виконавцями та замовником нападу на Катерину Гандзюк, сталася пожежа. Про це у Facebook пише журналістка Марʼяна Пʼєцух.

На паркані також є написи: «Смерть собаці» і «Вбивця».

Раніше в Telegram-каналі TheNewsRoom повідомили, що у справі Гандзюк правоохоронці допитали Ігоря Павловського, помічника нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука. За інформацією Facebook-групи «Хто замовив Катю Гандзюк?», Павловський був посередником між виконавцями злочину і замовником. Нібито саме він передавав кошти за вбивство активістки керівнику групи виконавців нападу — Торбіну.

6 листопада Паламарчук звільнив Павловського, аби той мав можливість довести слідству свою позицію. На думку нардепа, це дозволить уникнути тиску на слідство. У той же день Верховна Рада створила Тимчасову слідчу групу для розслідування нападу на активістку.

На Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти 31 липня. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського. Поліція передала справу про вбивство Гандзюк до Головного слідчого управління Служби безпеки України.