У Херсоні сотні людей попрощалися з активісткою Катериною Гандзюк

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Херсоні понад тисяча людей прийшли попрощатися з керуючою справами Херсонської міської ради, активісткою Катериною Гандзюк. Церемонія триває в Палаці молоді та студентів. На ній присутні мешканці Херсонщини та інших областей, передає УНІАН.

Біля труни з тілом Гандзюк разом з її рідними і близькими постійно перебуває міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

Через велику кількість людей церемонію почали не о 14:00, як було заплановано, а на годину раніше. Триватиме вона до 15:00.

Друзі Катерини Гандзюк не пустили на церемонію прощання з нею очільника Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, повідомляє Telegram-канал The Newsroom.

Telegram / The Newsroom

На Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти 31 липня. Активістка отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського. За даними правоохоронців, усі вони — колишні українські військовики, які воювали на Донбасі.

За словами генерального прокурора Юрія Луценка, слідство перевіряє 12 осіб щодо участі в замовленні нападу на Гандзюк. Проте одна з ключових версій слідства набула розголосу в ЗМІ, що поставило його під загрозу. 6 листопада Луценко пообіцяв подати заяву про відставку через цю справу.

Для розслідування нападів на Гандзюк та інших активістів Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію (ТСК), до якої увійшли 18 нардепів, у тому числі Антон Геращенко, з яким конфліктувала загибла.