«Одноразовий». Словник Collins назвав слово 2018 року. Про що це він?

Дата:

Видавці словника Collins Dictionary назвали слово 2018 року. Ним стало single use (одноразовий). Про це повідомлено в Twitter проекту.

Словом «single use» можна описати предмети, нескінченне використання яких завдає шкоди навколишньому середовищу та ланцюжку харчування. «Single use стосується продукції — часто пластику — яку виробляють для одноразового використання. Фотографії пластикових предметів, що плавають у найвіддаленіших районах океанів — соломинок, пляшок і пакетів — призвели до розгортання кампанії щодо скорочення її використання», — йдеться у повідомленні видавництва.

У шорт-лист слів-претендентів на звання найчастотнішого слова увійшли також слова backstop (термін, використовуваний для позначення юридичних домовленостей щодо статусу кордону між Ірландією і Північною Ірландією у разі відсутності угоди між Великою Британією і ЄС щодо Brexit), gammon («окіст», але використовується для опису чоловіків середніх років з червоними обличчями та реакційними поглядами, що є прихильниками Brexit), а також MeToo (термін на позначення руху проти сексуальних домагань на роботі).

У 2017-му переможцем року за даними Collins став вислів «fake news».