Українцю Грибу продовжили на півроку арешт у Росії. За тиждень справу розглядатимуть по суті

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Українцю Грибу продовжили на півроку арешт у Росії. За тиждень справу розглядатимуть по суті

RFE/RL

Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії продовжив на 6 місяців арешт громадянина України Павла Гриба, якого звинувачують у підготовці теракту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Арешт продовжено до 24 квітня 2019 року», — повідомила прес-секретар суду Олена Катькало. 15 листопада цей же суд розглядатиме справу Гриба по суті. Це повторний розгляд справи, оскільки в перший раз, в липні 2018 року, суд повернув її прокурору на доопрацювання.

  • У серпні 2017 року родичі Гриба повідомили, що він зник в Мінську. Пізніше зʼясувалося, що його викрали російські правоохоронці чи повʼязані з ними люди. У результаті він опинився в Росії, де його заарештували.
  • ФСБ звинувачує Гриба в підготовці теракту у школі міста Сочі. Слідство стверджує, що він в інтернет-листуванні переконував дівчину закласти саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року.
  • 23 липня 2018 року пройшло перше судове засідання у справі Гриба, на якому прокурору повернули обвинувальний акт на доопрацювання, тому що в ньому була вказана невірна стаття Кримінального кодексу.