Генпрокурор США Джефф Сешнс подав у відставку. На прохання Трампа

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Генпрокурор США Джефф Сешнс подав у відставку. На прохання Трампа

Gage Skidmore / Flickr

Президент США Дональд Трамп повідомив про відставку Джеффа Сешнса з посади генерального прокурора США. Про це Трамп написав у Twitter.

«Дякуємо генеральному прокурору Джеффу Сешнсу за його роботу і бажаємо йому всього найкращого! Постійну заміну ми висунемо пізніше», — зазначив він. Виконувати обовʼязки генпрокурора буде Метью Уітакер, глава апарату генпрокурора.

За інформацією The Guardian, Сешнс подав у відставку на прохання самого президента. «На ваше прохання я подаю свою відставку», — сказано в його листі Трампу. Він взяв на себе відповідальність за підвищення числа насильницьких злочинів і за жорстку позицію щодо нелегальної імміграції та банд.

Трамп неодноразово публічно критикував Сешнса, зокрема за розслідування втручання Росії у вибори президента США в 2016 році. За кілька годин до відставки генпрокурора на прес-конференції президент знову згадав про це розслідування і закликав його припинити. «Воно має завершитися, тому що це дуже погано для нашої країни... Змови не було», — заявив він.

  • З травня 2017 року спеціальний прокурор США Роберт Мюллер розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 року і звʼязки між Росією і передвиборним штабом Дональда Трампа.
  • У межах цього розслідування висунули звинувачення колишньому голові передвиборного штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за 8 з 18 пунктів звинувачення.