Вночі: «Шахтар» зазнав розгромної поразки від «Манчестер Сіті», в Україну не пропустили ректора Московської духовної академії, у Франції помер лауреат премії Оскар

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: «Шахтар» зазнав розгромної поразки від «Манчестер Сіті», в Україну не пропустили ректора Московської духовної академії, у Франції помер лауреат премії Оскар

Facebook / FC Shakhtar

«Манчестер Сіті» розгромив «Шахтар»

Донецький «Шахтар» зазнав розгромної поразки від «Манчестер Сіті» у матчі 4 туру Ліги чемпіонів. Українська команда пропустила шість голів від чинного чемпіона Англії і не забила жодного м’яча у його ворота. Рахунок відкрили на 13-й хвилині, останню крапку в матчі англійці поставили в доданий час. Гра закінчилася з рахунком 6:0. Таким чином «Манчестер Сіті» набрав девʼять очок та забезпечив собі місце в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

В Україну не пропустили ректора Московської духовної академії

В Україну 7 листопада не пропустили ректора Московської духовної академії, архієпископа Амвросія. За словами речника Державної прикордонної служби Олега Слободяна, священнослужитель прибув із Росії та намагався пройти паспортний контроль у Києві, але його повернули до Москви. Архієпископ Амвросій мав відвідати Україну для того, щоб взяти участь в актовому дні Київської духовної академії, заявив секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату Ігор Якимчук.

В Індонезії виявили наскельні малюнки віком 40 тисяч років

В Індонезії археологи виявили наскельні малюнки віком близько 40 тисяч років. Фігуративний наскельний живопис знайшли у вапняковій печері у східній частині острова Калімантан. На малюнку зображені тварини, що нагадують корів. За даними журналу Nature, поки це найдавніше предметне зображення у світі. Також були знайдені трафаретні зображення кистей рук, експертиза яких показала, що, ймовірно, їх створили від 40 до 52 тисяч років тому.

У Франції помер композитор і лауреат премії Оскар Франсіс Ле

Twitter / Christian Estrosi

Франсіс Ле помер 7 листопад у віці 86 років .Інформацію підтвердив мер Ніцци Крістіан Естрозі, назвавши його чудовим музикантом і композитором. Франсіс Ле — лауреат премії Оскар 1970 року за музику до американського фільму «Історія кохання». Всього він написав понад 60 саундтреків до фільмів, зокрема до стрічок «Чоловік і жінка» та «Пасажир дощу».

У Варшаві заборонили марш націоналістів у день 100-ї річниці незалежності Польщі

Влада Варшави заборонила проведення маршу націоналістів і правих радикалів у день 100-річчя незалежності Польщі. Рішення прийнято у звʼязку з тим, що «Варшава вже досить страждала від агресивного націоналізму», зазначила мер столиці країни Ганна Гронкевич-Вальц.