«Груба, жахлива людина». У журналіста CNN відібрали акредитацію в Білий дім після того, як Трамп його образив

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На прес-конференції в Білому домі президент США Дональд Трамп образив журналіста CNN Джима Акосту через його запитання, пише Axios.

У четвер, 7 листопада, у Білому домі відбулася зустріч Трампа з журналістами. Вона стосувалася підсумків проміжних виборів у Штатах. Акоста запитав Трампа, чому він вважає караван мігрантів «вторгненням» у США.

«Дозвольте мені керувати країною, а Ви — займіться CNN. Якби Ви добре робили свою роботу, у Вас не були б такі низькі рейтинги», — сказав Трамп журналісту. Після цього Акоста намагався запитати президента про перебіг розслідування російського втручання у вибори, але Трамп відповів «Досить!». Акоста намагався поставити президенту одне й те саме питання, не віддаючи мікрофон дівчині, яка допомагала проводити прес-конференцію.

Після цього, як пише CNN, через кілька годин Акосту позбавили акредитації в Білому домі. Керівництво телеканалу засудило дії адміністрації Трампа, вважаючи їх причиною незручні питання, які журналіст ставив президенту.

Сам Акоста опублікував у Twitter відео, на якому його пропуск у Білий дім конфіскує співробітник Секретної служби США. Журналіста підтримала асоціація кореспондентів президентського пулу США, вимагаючи переглянути рішення про позбавлення Акости акредитації.