«Опозиційний блок» і «За життя» висувають єдиного кандидата на вибори президента

Дата:
«Опозиційний блок» і «За життя» висувають єдиного кандидата на вибори президента

Космач Олександр / УНІАН

Партії «Опозиційний блок» і «За життя» обʼєднають зусилля на майбутніх виборах. Про це заявили лідери політсил сьогодні, 9 листопада, в кулуарах Ради.

Співголова «Опозиційного блоку» Юрій Бойко та голова фракції в парламенті, лідер партії «За життя» нардеп Вадим Рабінович підписали угоду про створення «Опозиційної платформи — За життя».

У меморандумі йдеться, що партії обʼєднають зусилля на президентських і парламентських виборах. При цьому імʼя єдиного кандидата поки не називається — кандидатів обиратимуть на зʼїзді платформи.

Рабінович підкреслив, що платформа створена для опозиційних сил, які повинні обʼєднатися. «Є три пункти, за якими ми запрошуємо всіх. Перше — це встановлення миру в країні. Друге — це припинення економічного геноциду українського народу. І третє — це створення незалежної нейтральної країни — Швейцарії у Східній Європі», — заявив Рабінович.

Про те, скільки народних депутатів приєднаються до нової платформи, лідери партій не розповіли, зазначивши лише, що це ті члени фракції, які були присутні при підписанні меморандуму.